Com llegir un conte de Piatoons

Recordes qui t’explicava contes quan eres petit/a? Els teus avis, els teus pares, els teus germans grans… Era a mitja tarda, després de berenar, o en el moment d’anar a dormir? Compartir la lectura d’un llibre sempre ha estat una forma de trobada entre nens i adults.

I a Piatoons reivindiquem amb els nostres contes més moments compartits. Lluny d’interactivitats i sorolls, aquests ebooks són una bona ocasió per a iniciar converses, fer-se preguntes i imaginar noves històries.

Les primeres recomanacions són òbvies: trobeu una estona per a gaudir amb el nen/a sense interrupcions i trieu un lloc tranquil on asseure-us còmodament.

 

Com llegir un llibre Piatoons?

I després? Trieu un ebook de qualsevol de les 3 col·leccions de Piatoons i comenceu per llegir primer les imatges. Veureu com només amb les il·lustracions podeu interpretar el conte, perquè cada imatge forma part d’una seqüència molt simple. Cada dibuix és com el fotograma d’una pel·lícula que voldreu anar passant per a descobrir com acaba.

No tingueu pressa. Deixeu que la seva mirada explori la imatge amb deteniment. Que reconegui els noms dels personatges i trobi les paraules per a expressar-se.

Ajudeu-lo, reprenent i retornant les seves frases, a la manera d’una conversa. Qüestioneu un abans, un després, un perquè… 

Anticipeu, què pot passar en les següents imatges? Conversar és una activitat molt important per a aprendre a pensar i a llegir.

Així doncs, observeu cada pàgina, que trobi sentit a cada imatge. Deixeu que les interpreti i que finalment trobi sentit a tot el conte.

Després, a poc a poc, construïu junts el relat i, si ja saben llegir, que provin amb els textos al peu de cada imatge. Són textos molt breus, en lletra de pal o lletra d’impremta segons la col·lecció.

Finalment, una vegada observat i comentat… llegiu-los el conte tantes vegades com vulguin!

 

Alguns suggeriments per una tarda de lectura:

Cistella