Col·lecció ‘Els petitons’

Seieu junts, mireu les imatges i feu volar la imaginació!

Ja tenim en format ebook els contes sense paraules publicats per la Pia Vilarrubias fa 40 anys!. Aquí trobareu històries dibuixades pels nens i nenes de 1 a 3 anys. Creats per entretenir, aquests contes son un bon estímul per moure als petits a la lectura de les imatges, per engrescar-los a xerrar i així compartir amb ells un moment divertit d’aprenentage.

La col·lecció “Els petitons” son contes sense paraules (histories gràfiques), dirigides als infants de falda que volen començar a parlar. Consta d’imatges que presenten molta continuïtat entre elles i giren en torn a primeres experiències infantils.

A través de senzilles imatges (senzill no vol dir simple) es representen escenes sobre la curiositat dels nens i les nenes i l’encantament que els produeixen les petites descobertes o les primeres experiències: els animalons que apareixen durant una passejada i el lligam afectiu que es genera, la il.lusió d’estrenar i presumir de sabates noves, la frizanse d’inflar un globus, la màgia de les bombolles de sabó, la descoberta dels animals de la granja, el goig de trepitjar un prat plè de flors, d’observar els ocells o fer-se arrecades amb cireres durant una sortida de primavera.

En aquesta primera col·lecció s’hi dibuixen fets quotidians com llevar-se, rentar-se, vestir-se i esmorzar abans d’anar a l’escola. S’hi representa també una escola de petits en la que els personatges comparteixen activitats en espais diversos, i gaudeixen de llur autonomia sota la presència amable de la mestra. Una escola en la que aprendre i aprendre a relacionar-se comporta felicitat.

Els contes sense paraules són un bon recurs per ajudar a aprendre a parlar. Els infants aprenen a parlar parlant mitjançant el diàleg. L’adult bon comunicador, sap reprendre les expressions de l’infant i de manera natural, en la conversa, retornar-les-hi portant-les una mica més enllà pel que fa a la dicció, al lèxic o al relat. Fet que es produeix en qualsevol entorn familiar però pel que és imprescindible un espai comunicatiu de qualitat, sense presses, i quelcom sobre què parlar que els desperti l’interés i ajudi als infants a la creació del propi relat.

Per despertar l’interès dels infants són necessaris tots aquells continguts que els resulten familiars, que els diverteixen i a la vegada els generen curiositat.

Els valors implícits. És impotant considerar sempre que un conte és un conte.Els valors han de restar implícits, de manera que l’interés de l’adult en fer-los aflorar no hauria d’interferir el seguir el fil de la història.

Per altre banda la identificació dels valors, per a nois i noies més grans, pot esdevenir útil per crèixer en el sentit crític.Un segon nivell de lectura permet identificar valors com: el respecte, la empatia, la creativitat, l’ajuda, la perseverància, la col·la boració…

Cistella

Top