Jugar a fer una festa

A la mainada els agraden les festes: els aniversaris, la festa major, les festes de l’escola…

En aquest conte en Nil arriba carregat amb una caixa i una escala per jugar a fer una festa. Els ninots l’ajuden a portar l’escala per penjar les banderetes i treuen de la caixa serpentines de colors, globus, un barret i, fins i tot, una trompeta.

Tots estan entretinguts preparant la festa. En Nil penja les banderetes, la Lina atabala al Jotu amb la trompeta. El Jotu té un globus vermell i bufant, bufant, el globus es fa cada vegada més gran, molt gran. El Bip anima als seus amics pingüins a sortir del llibre per veure l’espectacle.

Tots s’ho miren amb curiositat i por a la vegada perquè saben, per experiència, el què pot passar… I passa!!! El globus peta i tots surten volant. Els pingüins, habituats al silenci, se’n tornen corrents cap al seu llibre.

Finalment comença la festa!

 

La meva motivació va ser…

Contar una història sobre un tema de la festa que, per experiència, sabem que agrada a la canalla. Els agrada celebrar, decorar la casa o l’escola per a l’ocasió, saltar, ballar i fer tabola.

La meva néta passava llargues estones jugant a la seva festa d’aniversari en la que eren convidats els ninos del cove de les joguines. Asseguts en rotllana, ella els feia cantar, ballar o fer una pirueta per a obsequiar a la protagonista.

Els globus acostumen a formar part de l’ambientació de les festes infantils i quan hi ha globus sempre n’hi ha un que explota i alguna criatura acaba plorant. Un globus fa molta il·lusió als petits però quan peta o s’escapa volant, tenen un gran disgust perquè, a part de l’ensurt, no entenen què passa.

Per als infants és una ocasió per comentar el què fan els personatges, les seves experiències i records de les festes.

Una vegada més es pot fer atenció als personatges. El Bip que passa d’un llibre a l’altre, els pingüins també entren i surten del seu llibre. Un llibre dins un llibre.

La sèrie de globus de petit a més gran. Sèrie que es pot dibuixar.

Des del punt de vista educatiu, posem en relleu la col·laboració dels ninots per muntar la festa i la capacitat de superació dels personatges en passar de l’ensurt a la festa. Vinga, no passa res!

En aquest sentit coincideix amb el missatge del conte: “Una altra vegada“.

 

 

 

Cistella